Egy napig tartott a kupa kaland

Bántóan sima vereséget szenvedett csapatunk az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen a Magyar Kupa első napján.

Pedig nem is kezdődött rosszul. Egyrészt a sorsolásnál a Szekszárdot kapta csapatunk, aki ellen a szezonban jó mérkőzéseket játszottunk, így lehetett reménykedni abban, hogy megint egy izgalmas, végletekig kiélezett meccs lehet a két együttes között semleges pályán. Másrészt az első pontokat Kelsey Lang dobta a mérkőzésen, ezzel pedig 2-0-ra vezettünk. Ami utána történt arra nehéz szavakat találni. Egyrészt a Bishop show keretében hamar fordított ellenfelünk, másrészt hiába jutottunk el akármilyen tiszta helyzetig, egyszerűen képtelen voltunk pontot dobni. Az első negyed pedig egy totális összezuhanás lett ennek köszönhetően, a negyed végére 21 (!) ponttal vezetett a KSC, 28-7 arányban nyerték meg a nyitó negyedet. A második 10 percben már voltak biztató játékaink, de ez csak arra volt elég, hogy a Szekszárd ne húzzon el még jobban. Mindezt úgy, hogy Zseljko Djokics csapata ebben az időszakban kisebb hullámvölgybe is került, mégse tudtunk zárkózni. Mezőnyből értékelhetetlenül dobtunk, mindössze 17 %-al (5/29), de a játék minden elemében jobban játszott az Atomerőmű, a félidőben 46-22-re vezettek.

Az idei év tapasztalatai alapján reménykedhettünk abban, hogy a félidő jót tesz játékosainknak és Tursics mester fel tudja rázni a lányokat. Bár a győzelemre ekkor már nem volt esélyünk, de a tisztes helytállásra még igen. Ennek ellenére a harmadik negyedet is a szekszárdiak nyerték meg, méghozzá 10 ponttal, így az utolsó negyed már teljes mértékben formalitássá silányult. Mi harcoltunk még, hogy ne legyen csúnya a vége és páran kicsit kozmetikáztak a statisztikájukon, így legalább annyi örömünk lehetett, hogy az utolsó negyedet 21-14-re megnyertük, a mérkőzést viszont simán elbuktuk 54-84-re, 30 pontos különbséggel. Sajnos senki nem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani a csapatban, Horváth (13) és Lelik (12) jutottak 10 pont fölé, de nekik is akkor sikerült már ez, amikor a mérkőzés már tét nélküli volt. Összességében elmondhatjuk, hogy Zseljko Djokics és csapata tökéletesen felkészült belőlünk, azt csinálták ami kell ahhoz, hogy a játékunkat megfojtsák és végül teljesen megérdemelten jutottak az elődöntőbe. Ez a kupa kaland a jövőre nézve mindenképpen tanulságos volt, hiszen minden vereségből van mit tanulni, ez a mérkőzés pedig sok hibára és területre rávilágította a csapatot, ahol még sokat kell fejlődni, mind taktikailag, mind játéktudásban.

Sajnos első kupakalandunk így nem zárul jó emlékkel. Viszont már az is nagy dolog, hogy első évünkben eljutottunk idáig, ez az eredmény pedig nem azt kell elérje, hogy most feladjuk, hanem lássuk meg benne, rengeteg munkával, képzéssel, kitartással hova lehet eljutni. A következő lépcsőfokok előttünk vannak, sok alázattal megmászhatóak lesznek számunkra is. A címvédő Szekszárdnak pedig további sok sikert kívánunk a kupában.

Hajrá NKE-FCSM Csata!

NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 54-84 (7-28, 15-18, 11-22, 21-14)

Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 200 néző

Csata: Austria -, Lelik 12/3, Jovanovics 5/3, Nagy-Bujdosó 2, Lang 7. Csere: Horváth B. 13/9, Antics -, Barnai 9, Angyal 4/3, Mányoky -, Radócz -, Solymosi 2. Vezetőedző: Tursics Krisztián

Szekszárd: Studer Á. 3/3, Eldebrink 15/9, Gereben 8, Bishop 13, McCall 10. Csere: Theodoreán 9/9, Bálint 7, Mansaré 4, Dojkic 13, Kis -, Studer Zs. 2. Vezetőedző: Zseljko Djokics