Hazai pályán is kikaptunk a PEAC-tól

Bár végig jól küzdöttünk, végül alulmaradtunk a PEAC ellen, így biztossá vált, hogy a DVTK ellen lépünk pályára a Play-Off első körében.

A kezdő sípszó előtt a csapat ügyvezetőjét, Tursicsné Iván Krisztinát köszöntötte a csapat és a kilátogató nézők, itt is kívánunk neki boldog születésnapot. Az első támadást csapatunk vezethette a mérkőzésen, amit Horváth használt ki rögtön a Ludovika Arénába kilátogató nézők legnagyobb örömére. Hamar sikerült Jovanovic kosarával megduplázni előnyünket, védekezésben pedig nem zártunk tökéletesen a mérkőzés elején, pontokat mégse szerzett ellenfelünk, nem találták a pontos dobásokat. Közel három és fél perc játékot követően szerezte meg a PEAC első pontjait, Vanloo triplájával, amire egyből válaszolt Lang. 4 perc játékot követően Lang újabb duplájával vezettünk 8-3-ra, amire Vanloo válaszolt újabb triplával. Nagy-Bujdosó érezte úgy, hogy csapatunknak is szüksége van első hárompontosára, így megdobta azt. A következő percek Lelikről szóltak, aki egymás után két támadást is pontokkal fejezett be, míg közte a védekezésünk jól működött. Ennek eredményekét 6 perc játékot követően időt kért a vendégek mestere 15-8-as Csata vezetésnél. Pontokat ennek ellenére Lang szerzett egy szép Lelik asszisztot követően, aki aztán egy ziccert is értékesített. Az első negyed utolsó két percében ellenfelünk büntetőkből zárkózott, de nem sikerült jelentősen közelebb kerülnie, 22-13-ra vezetett csapatunk a dudaszó pillanatában.

A második negyed Imovbioh kosarával indult, majd egy újabb duplával már csak 5 pontra voltak és még labdát is szereztek. A játékunk a rövid szünet előtt szétesett kicsit, a támadásaink lelassultak, ezért is volt fontos, hogy sikerült kivédekezzük a PEAC támadását, majd Barnai birkózott be egy duplát. Sajnos ezt követően újra a PEAC percei következtek, 24-22-es hazai vezetésnél kért időt Tursics mestere megelégelve a látottakat. Bár a támadásunkat nem váltottuk pontokra, Brewer ellen sportszerűtlent ítéltek, Lelik a két büntetőt értékesítette. Az ezt követő támadásban eladtuk a labdát, Wentzel ezt egy triplával büntette, egy pont maradt az előnyükből. Az se sokáig, a következő támadásból Tetemondova szerzett három pontot, majd szintén ő egy labdaszerzést követően kettőt, így 16 perc játékot követően már 4 pontos hátrányban voltunk. Fontos pillanatban érkezett Jovanovic triplája , majd két sikeres vendég büntetőt követően Angyal triplájával már újra döntetlenre álltunk. Az utolsó percet Jovanovic három pontja vezette fel, amivel újra nálunk volt az előny, majd egy remek védekezést követően Barnai szerzett két pontot volt csapata ellen. Meszlényi Róbert kért időt 43 másodperccel a félidő vége előtt. Bár az első támadásuk sikertelen volt, mi is elkapkodtuk a sajátunkat, Simon pedig még éppen időben egy sikeres triplával zárta le a félidőt, ezzel 39-37-re, mindössze két ponttal vezetett csapatunk.

A harmadik negyed első percei igazi pontbárbajt hoztak, felváltva vezetett mindkét együttes, a védekezések egyik oldalon se hozták a megszokott színvonalat. Az NKE csapatában Jovanovic volt aki a pontokat szerzete első sorban, de Lelik is szerzett háttal állva a palánknak egészen lehetetlen helyzetből pontokat. 5 perc játékot követően a harmadik negyedben 51-51-es eredményt mutatott az eredményjelző. A hullámvasút tovább dolgozott, a hibaszázalék megnőtt mindkét oldalon, de a lányok tartották a lépést, két és fél perccel a harmadik negyed vége előtt Angyal triplájával 55-53-ra vezettünk. A következő támadásból ellenfelünk is hármassal válaszolt Ruják révén, a hármasok dobálásából Lelik se akart kimaradni, ő is értékesített egyet a sarokból. Már szinte kivédekeztük a támadást, amikor Imovbioh szedett le egy lepattanót és tette vissza sikeresen a labdát, majd egy rossz támadást követően újra a PEAC-nál volt az előny, 58-59-re vezettek a vendégek. Az utolsó percben Brewer duplájára már nem érkezett válasz, az utolsó negyedre fordulva 58-61-re vezetett a pécsi együttes.

A negyedik negyed első percéven rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, visszavettük a vezetést, de ahogy a mérkőzés nagy részében, ezúttal is elég volt egy rövid kihagyás, máris újra ellenfelünk vezetett. A mérkőzés vége előtt 7 perccel Barnai büntetőivel egyenlített újra csapatunk, Brewer válaszolt egy hármassal az eredményre. Wentzel duplájával már 5 ponttal, 65-70-re vezetett a PEAC, amikor Tursics Krisztián időt kért. A pályán ekkor a Radócz, Mányoky, Angyal, Jovanovic, Barnai ötössel támadtunk, tartotta magát ígéretéhez és mindenkit pályára küldött és tesztelt a rájátszásra való felkészülés szellemében. Jovanovic duplájával kerültünk két ponttal közelebb, de erre hamar érkezett Tetmondova válasza. Jovanovic átérezve a helyzetet, hogy a legrutinosabb emberünk a pályán, dobott egy triplát,  ezzel 70-72-re módosítva az eredményt. A védekezés nehezen állt össze, újra könnyű kosarat kaptunk, majd a labdát is eladtuk, az utolsó 5 perchez érkezve egyre nehezebb helyzetbe kerülve. Brewer újabb duplája után kért vezetőedzőnk újra időt, de hiába, a támadójáték nem akart összeállni. 2 perccel a vége előtt Vanloo triplájára Lelik válaszolt,  de az idő ekkor már ellenünk dolgozott. Bár küzdöttünk becsülettel, és fel is zárkóztunk, nem volt már lehetőségünk a fordításra, végül 75-81 arányban szenvedtünk vereséget. Ezzel megszakadt győzelmi szériánk, és 11-11-es mérleggel zártuk az alapszakaszt és készülhetünk a DVTK elleni Play Off körre!

Tursics Krisztián: Gratulálok a Pécsnek, 3 negyedet nyertek összesen és kontrollálták a játékot. Összesen 15-el nyerték a lepattanó csatát, ezt nem engedhetjük meg senki ellen a későbbiekben. Összességében nem voltunk jók, most van három napunk, hogy felkészüljünk a DVTK elleni első mérkőzésre.

Meszlényi Róbert: Ez a mérkőzés számunkra nagyon fontos volt, mert így eldőlt, hogy otthon kezdjük a rájátszást a ZTE ellen. Puhán kezdtük a mérkőzést, hagytuk az NKE-Csatát játszani. A célunk az volt, hogy palánk verjük meg őket támadásban és ne hagyjuk őket tisztán dobni. Ahogy ezt a játékot elkezdtük csinálni, átvettük a vezetést és ezért nyertük meg végül az összecsapást.

Nevena Jovanovic: Nagyon jó élmények fűznek Pécshez, mindig öröm ellenük játszani. Gratulálok nekik, megérdemelten nyertek. Nekünk voltak jó periódusaink, de túl sok teret engedtünk nekik és ezt kihasználták. Mostantól teljes egészében a következő feladatra kell fókuszáljunk.

Sara Imovbioh: Fontos volt a mérkőzésen, hogy megnyertük a lepattanó csatát, ez volt a döntő pont elsősorban. Sok védekezési formációt kipróbáltunk, hogy készüljünk a következő időszakra, ez egy hasznos mérkőzés volt számunkra.

NKE-FCSM Csata – PEAC-Pécs  75-81  (22-13,17-24,19-24,17-20)

Ludovika Aréna 150 néző

NKE-FCSM Csata: Horváth 6, Lelik 21, Nagy-Bujdosó 3, Jovanovic 20, Lang 8 Cserék: Austria, Barnai 8, Mányoky , Angyal 6, Radócz 3  Vezetőedző: Tursics Krisztián

PEAC-PÉCS: Tetemondova 10, Simon 9, Wentzel 7, Imovbioh 23, Vanloo 11 Cserék: Tenyér, Gémes-Sarok 2, Ruják 3, Brewer 16 Vezetőedző: Meszlényi Róbert