Play Off LA: Aluinvent DVTK – NKE-FCSM Csata

Első play-off mérkőzésére készül az NKE-FCSM Csata, a bajnoki alapszakaszt második helyen záró DVTK ellen.

Az őszi időszak alighanem legszebb emléke marad a DVTK elleni mérkőzésünk, Miskolcon. Egy hazai, Szekszárd elleni vereséget követően kellett utazzunk egy csarnokba, ahova az ellenfelek nem győzni járnak. Ennek ellenére egy kiváló mérkőzésen, 17 pontos hátrányból felállva le tudtuk győzni a miskolci csapatot. A védekezésünk egészen fantasztikus volt, hiszen mindössze 64 pontot kaptunk, támadásban pedig három extra teljesítmény is érkezett. Lelik Réka 20 pontot dobott, ami mellé még 7 lepattanót is megszerzett, Nagy-Bujdosó Nóra 14 pontot és 8 lepattanót tett be a közösbe, míg Kelsey Lang 12 pontja mellé egészen félelmetes mennyiségű, 16 (!) lepattanót is szerzett. Ellenfelünknél hiába szerzett 13 pontot Walker, senki nem tudott felnőni mellé, így 2 ponttal távozhattunk a Generali Arénából.

A tavaszi, budapesti mérkőzésen ezt követően sikerült visszavágnia a miskolci együttesnek, akik győzelemmel távoztak a Ludovika Arénából. Az első mérkőzésen kicsit halványabb Walker egészen döbbenetes számokat hozott a 64-76-ra elbukott mérkőzésen: 24 pontot szerzett és 5 gólpasszt osztott ki, egyszerűen tarthatatlannak bizonyult. Mellette Mokango 15 pontal és 8 lepattanóval míg Skoric 12 ponttal és 5 lepattanóval járult hozzá a vendég csapat győzelméhez. Nálunk nem volt kiugró teljesítmény, csak Austria és Jovanovic jutott 10 pont fölé (11-11 ponttal), sajnos senki nem tudta ekkor a vezér szerepet magához ragadni.

Ellenfelünk szekerét továbbra is a légiósok húzzák. A csapat dobógépe és első számú pontszerzője Shatori Walker (18,7 pont), a palánk alatt első számú játékosuk Makongo, aki 14,4 pontos és 8,3 lepattanós átlagot produkált eddig a szezonban, míg  Maja Skoric 11,2 pontot és 4,8 lepattanót produkál. Irányító poszton Medgyessy Dóra hoz jó számokat 11 ponttal és 8,5-ös passz átlaggal. Az alapszakaszt egészen félelmetes szériával zárták le, hiszen zsinórban 9 mérkőzést nyertek meg, ezen időszak alatt nyertek a többek között a Szekszárd, a PEAC és a Győr ellen is. A szezon folyamán mindössze 4 vereséget szenvedtek: oda vissza kikaptak a Soprontól, vereséget szenvedtek Zalaegerszegen és a már fent említett őszi mérkőzésen sikerült nyernünk Miskolcon.  Ez is mutatja, hogy egy nagyon erős, jól összeállt csapat ellen kezdheti meg története első NB 1 A csoportos rájátszását csapatunk.

Ezek után nézzük saját csapatunkat illetve azt, hogy miben bízhatunk. Az első, hogy mi se érkezünk rossz formában. Bár a PEAC ellen vereséget szenvedtünk, de mivel nem volt jelentős tétje a mérkőzésnek, ezért vezetőedzőnknek volt lehetősége kísérletezni, új dolgokat kipróbálni és a fitalaok is több játéklehetőséget kaptak, főleg a mérkőzés végjátékában, ahol kijött rutintalanságuk még. Ennek ellenére végig partyban voltunk a pécsiekkel, azt megelőzően pedig zsinórban három győzelmet arattunk a ZTE, a PINKK és a Győr ellen. Több játékosunk is jó formában várja a párharc első meccsét, Lelik Réka, Horváth Bernadett és Nevena Jovanovic is nagyon jól játszott az utóbbi időszakban, Kelsey Lang és Barnai judit pedig az egész szezonban kiegyensúlyozott játékot produkált. Mellettük Nagy-Bujdosó Nóra rutinja sokat fog érni a rájátszásban, a padról pedig Kelley Austria és a fiatalok, Mányoky Réka, Radócz Fanni , Angyal Barbara,Solymosi Noémi és Pálinkás Enikő hozhat még lendületet. A szezon mostani szakaszára mindenkinek meglett a pontos helye a csapatban, ez a védekezésünkben számít sokat, az elmúlt mérkőzéseken Tursics Krisztián több alkalommal is nagyon dicsérte az elvégzett munkát. Erre pedig szükségünk is lesz, mert a DVTK kívülről is veszélyes tud lenni, de a palánk alatt is megvan a játékuk, így végig 100%-os koncentrációra lesz szükségünk a győzelem érdekében.

A mérkőzést szerdán, 18:30-tól rendezik a miskolci Generali Arénában. A mérkőzés játékvezetői: Papp Péter, Balogh Gyula, Nagy Viktor (Dernei Gábor). Reméljük sokan el tudják kísérni a csapatot és buzdítani tudják őket a miskolci katlanban.

A párharc második mérkőzését szombaton 19:30-tól rendezik meg a Ludovika Arénában!

Hajrá NKE-FCSM Csata!