Kezdésnek nem rossz, de ennél több kell: Vereséget szenvedtünk a DVTK ellen

Bár több jó teljesítmény is akadt csapatunkban, a DVTK nyerte az első mérkőzést a rájátszás első körében. Minden téren fejlődnünk kell még és akkor lehet esélyünk szombaton, a Ludovika Arénában.

Az elmúlt időszakban úgy tűnt -a kupát leszámítva- hogy levetkőztük a rossz kezdéseket. A miskolci aréna hangulata azonban szemmel láthatóan megfogta a lányokat, aminek következtében magához ragadta az előnyt és a kezdeményezést a hazai csapat. A hazaiak Makongo és Medgyessy jó játékával hamar elléptek, míg nálunk Lang és egyben a csapat első kosarára közel három percet kellett várni. Az első negyed hátralévő idejében ezt követően szépen lépkedtünk közelebb ellenfelünkhöz, mindösszesen két pontra csökkentettük hátrányunkat, 17-15-re vezetett mindössze a DVTK. A második negyed rendkívül pontszegényen indult, számunkra pedig kedvezőtlenül, mert a kevés szerzett pontot mind a diósgyőri játékosok hozták össze. A ledolgozott hátrányt nagyon hamar visszatették a kijelzőre, sőt, azt tovább is növelték, így a félidőben már 44-33-ra, 11 ponttal vezetett a miskolci együttes.

A második félidő elején növelni tudta előnyét a DVTK, Putniņa, Medgyessy és Škorić szállították a pontokat, miközben mi csak egy büntetőt dobtunk be (50-34). Ekkor még egyszer tudtunk újítani és egy 6-0-s rohammal közelebb lépni, de Cziczás László időkérésével megtört a lendület, a DVTK pedig a következő percekben lezárta a találkozó érdemi részét. Az utolsó negyedben ennek ellenére becsülettel küzdöttek a lányok, több szép támadást is végig tudtunk vezetni, ennek köszönhetően pedig sikerült az utolsó negyedet megnyerjük és egyben megmutattuk, nem érdemes minket leírni. Az utolsó 10 perc játékára még akkor is lehet építeni, ha hazai csapatnál többnyire a kiegészítő emberek léptek pályára, és a meccs végére csökkent a koncentrációjuk az ellenfél kulcsjátékosainak. A végén 81-70-re nyert a DVTK,  ahol négy rendíkvül jó teljesítmény is akadt. Medgyessy Dóra 17 pontot szerzett 10 (!) asszisztja mellett, így dupla-duplázot, mellett Walker 15 ponttal,  Skoric 15 ponttal 7 lepattanóval és 6 gólpasszal, Mokango pedig 13 ponttal és 8 lepattanóval segítette csapatát a jó eredmény elérésében.

Nálunk három játékosnak sikerült extrát hoznia, Lelik Réka 17 pontot, Horváth Bernadett 13 pontot és 4 gólpasszt, míg a csereként beállt Barnai Judit 15 pontot és 11(!) lepattanót szerzett a mérkőzés folyamán. Rajtuk kívül még Nevena Jovanovic játszott jól a maga 11 pontjával és 6 lepattanójával, de négy játékos teljesítménye kevés a DVTK ellen ahhoz, hogy győzni tudjunk. Két amerikai légiósunktól sokkal jobb játékra lesz szükség, de Nagy-Bujdosó Nórától is több segítségre számíthatnak a társak. Az összkép nem volt rossz, voltak mind védekezésben, mind támadásban jó periódusaink, de szombaton ennél többre lesz szükség, ha szeretnénk még egyszer Miskolcra utazni egy mindent eldöntő harmadik mérkőzésre.

Folytatás tehát szombaton, a Ludovika Arénában! Hajrá NKE-FCSM Csata!

Tursics Krisztián: Gratulálok a hazai csapatnak, elképesztő módon kontrollálták a mai mérkőzést. Minden apró hibánkat kihasználták, amint hoztunk egy jó döntést, rögtön jöttek a büntetések. Annak nagyon örülök, hogy sok játékosunk belekóstolt a play off légkörébe. Szombaton igyekszünk javítani.

Cziczás László: Nagyon észnél kellett lennünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. A kulcsjátékosainkat sokáig pályán kellett tartani, ez a vendégeket dicséri. A végére szorosabb lett az eredmény, de ez annak tudható be, hogy a cseréink nem nyújtották azt a teljesítményt, amit kell. Ezen kell javítanunk a következő napokban. Néha nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, de a legfontosabb az, hogy egy-nullra vezetünk. Nincs még lefutva ez a párharc, de szombaton szeretnénk lezárni.

Aluinvent DVTK – NKE-FCSM Csata 81-70 (17-15, 27-18, 22-18, 15-19)

Miskolc, Generali Aréna 800 néző

DVTK: Medgyessy 17/3, Putniņa 4, Walker-Kimbrough 15/3, Škorić15/3, Mokango 13. Csere: Zele 8, Kiss A. 4, Szűcs R., Kányási 3/3, Szabó F. 2, Eperjesi. Vezetőedző: Cziczás László.
Csata: Horváth B. 13/6, Jovanović 11, Lelik 17/9, Nagy-Bujdosó, Lang 6. Csere: Barnai 15, Mányoky 6, Austria, Angyal, Radócz, Pálinkás 2. Vezetőedző: Tursics Krisztián.