Érvényesült a papírforma, továbbjutott a DVTK

Jó hangulatban szenvedett vereséget az NKE-FCSM Csata a Ludovika Arénában a DVTK ellen.

Az első támadást rögtön ziccerig vihettük, amit Barnai hagyott ki, az ellentámadásból pedig meg is szerezte a vezetést a DVTK. Putnina újabb kosarát követően szerezte meg első pontjait csapatunk, Barnai kosarával, majd Jovanovic duplájával egyenlíttettünk. A következő percben újra a miskolci csapat szerzett csak pontot, Lelik kosarával sikerült zárkózni. A védekezésünk nem állt össze a mérkőzés elején, könnyen jutott el helyzetig a DVTK, a lepattanókat is ők szették többnyire össze. A másik oldalon ezzel szemben még a helyzetért is meg kellett szenvedjünk, 5 perc elteltével a játék képének megfelelően 6-12-re vezetett ellenfelünk, Tursics Krisztián sokadik eladott labdánkat követően pedig időt kért. Az időkérést követően Lang szerzett két pontot és sikerült egy támadást is kivédekezni, kezdett éledezni a csapat, Austria sikeres büntetőjével már csak három pont volt ellenfelünk előnye. Zele kosara érkezett rosszkor, főleg, hogy a következő támadásnál újra eladtuk a labdát. Az első negyed utolsó két percébe 7 pontos hátránnyal fordultunk, pontot pedig már csak a DVTK szerzett, szerencsére csak kettőt, így 9-18-at mutatott a Ludovika Aréna eredményjelzője. A játékunkat teljesen elvették a vendégek, mi sem jelzi ezt jobban, mint az, hogy még csak ráemelni se sikerült hárompontost.

A második negyed keményebb védekezéssel és kapkodós támadásokkal indult, Szabó szerezte az első pontokat, rögtön egy 2+1-el. Egyre jobban égett a ház, Jovanovic hatalmas homályát követően pedig Skoric értékesített egy triplát, ezzel pedig már 15 ponttal vezetett a miskolci csapat, hangos szurkoló táboruk legnagyobb örömére. Nagy-Bujdosó két pontjával léptünk kicsit közelebb, Czciczás László egyből időt is kért. A támadásuk sikertelen volt, Jovanovicot pedig dobás közben faultolták, igaz, a büntetőket nem sikerült értékesítenie. A játék minden elemében jobban teljesített a DVTK, teljesen megérdemelt volt a vezetése. Hosszú idő után Lelik büntetőivel szerzett újra pontot az NKE csapat, aki ezt követően rögtön értékesítette első tripláját is. A védekezésünk kezdett kicsit felpörögni, Lelik duplájával már csak 8 pont volt a hátrány. Ekkor mintha megrémült volna a lehetőségtől a csapat, pillanatok alatt eladott két labdát, a rutinos vendégek pedig 5 pontot szerezett ezekből. Az első félidő utolsó két percére így újra 15 pontos hátránnyal vágtunk neki, ami pedig csak tovább nőtt Mokango kosarával. Időt mégis a vendég csapat kért, egyértelműen azzal a céllal, hogy a második félidő előtt eldöntse a mérkőzés érdemi kérdéseit. Mivel az utolsó percben négy pontot szereztek, és már 21 ponttal vezettek, ezért érezni lehetett, csodára lesz szükségünk a második félidőben, hogy ne érjen véget a párharc.

A harmadik negyedet egy kihagyott helyzettel és egy kivédekezett támadással indítottuk, ezt követően Barnai szerzett két pontot. A következő három perc ezt követően a DVTK-ról szólt, akik úgy szereztek 6 pontot, hogy nekünk egy kosárra se sikerült válaszolnunk. A hosszú pontcsendet Jovanovic törte meg egy értékesített triplával, A válasz újra 5 vendégpont volt, 5 percet követően már 23-50-re vezetett a vendégcsapat, Tursics Krisztián kért ekkor időt. A harmadik negyed innentől kezdve a kapkodásról szólt, nagyon kevés pont esett mindkét oldalon, de ebből is a vendég csapat jött ki jobban. Két perccel a harmadik negyed vége előtt már 30 ponttal vezetett az Aluinvent csapata, a lányok hiába küzdöttek becsülettel, semmi se akart összejönni. 1 perccel a negyed végét megelőzően Barnai duplájával és Radócz két hármasával sikerült faragni a hátrányból, 33-56-ra vezetett a vendég csapat az utolsó negyedet megelőzően.

A negyedik negyed egyetlen kérdése így az volt, mekkora különbséggel fogja megnyerni a mérkőzést a DVTK, a nagy arányú vereség elkerüléséért küzdött csapatunk. Az első pontokat két perccel a negyed kezdését követően szerezte meg Austria. A vendégek a magabiztos előny tudatában kicsit leengedtek, ezt pedig több alkalommal is sikerült megbüntetni a következő percekben. 5 perccel a mérkőzés vége előtt 20 pontra csökkentettük a hátrányt, Tursics mester pedig mindenkinek megadta a lehetőséget a kispadon, hogy hazai pályán is megtapasztalhassa a Play Off hangulatát. A mérkőzést 49-69-re nyerte meg a vendég csapat, így 2-0-ás összesítéssel megérdemeltem megnyerte a negyeddöntőt és bejutotta az elődöntőbe, érvényesítve a papírformát. Csalódásra ennek ellenére nincs okunk, hiszen egy rutinosabb és jobb kerettel rendelkező csapat ellen szenvedtünk vereséget, most tovább kell menni, hiszen  csapatunk ezt követően az 5. helyért küzdhet tovább. A mérkőzések időpontjáról a későbbiek során tájékoztatjuk kedves szurkolóinkat.

Tursics Krisztián: Nem tudom ezt a mérkőzést értékelni, csak a miskolci csapat játszott ma. Extrán védekeztek, nem tudtunk dobni, egyszerűen levettek minket a pályáról. Csapatomból egyedül Radócz Fanni játékát tudom kiemelni, kiváló teljesítményt nyújtott. A DVTK egy profi csapat, sok sikert kívánunk neki a folytatásban.

Cziczás László: Köszönjük a Csatának, hogy a szezon elején megvertek minket, az a kijózanító pofon volt az, ami elindított minket és aminek köszönhetően futottunk egy jó szériát. Én kollégámmal ellentétben az egésze csapatomat emelném ki, egymásért küzdöttek, ez volt a siker alapja illetve a jó védekezésünk. Amikor Miskolcra kerültem azt ígértem, beviszem a csapatot a legjobb 4 közé, ami sikerült, ezért nagyon boldog vagyok. Ennek ellenére nem dőlünk hátra, remélem sikerül a bajnokság legnagyobb bravúrját elérjük és bejussunk a döntőbe.

Radócz Fanni: Szeretnék gratulálni a vendég csapatnak. Mi gyengén kezdtünk, csak 18 pontot dobtunk az első félidőben, nem voltak gyors támadásaink. Most mennünk kell tovább, a következő meccsünket pedig meg kell nyerjük.

Medgyessy Dóra: Gratulálok a Csatának, egy nagyon szimpatikus fiatal csapat. Az év elején ellenük elszenvedett vereségre szerintem is szükség volt, mert utána kezdtünk el összeállni és jól játszani. A mai meccset és a párharcot is a védekezésünkkel nyertük meg, nem hagytuk őket távolról dobni. Nagyon büszke vagyok a csapatomra és a remek szurkolóinkra.

NKE-FCSM Csata – Aluinvent DVTK 49-69 (9-18,9-21,15-17,16-13)

Ludovika Aréna 250 néző

Csata: Horváth , Jovanović 5, Lelik 9 , Nagy-Bujdosó 2, Barnai 8 Csere: Lang 2, Mányoky 3, Austria 6, Angyal , Radócz 12, Pálinkás 2, Solymosi  Vezetőedző: Tursics Krisztián
DVTK: Medgyessy 5, Putniņa 12, Walker-Kimbrough 11, Škorić 7, Mokango 20  Csere: Zele 2, Szűcs R. 4, Kányási 2, Szabó F. 6, Eperjesi Vezetőedző: Cziczás László

Fotó: Szilágyi Dénes