A következő szezon építése most a fő cél – Krisztián elemez

A Szekszárd elleni hazai vereséget követően beszélgettünk Tursics Krisztiánnal, aki már a PEAC elleni mérkőzésre is kitért.

“Nehéz most bármit mondani, mert játszottunk két jó meccset és főleg az első mérkőzésen szerintem bőven benne volt, hogy meg is nyerjük a mérkőzést. Fájó, hogy nem sikerült, mert volt több labdánk, amikor kijátszott, tiszta helyzeteink voltak és nem tudtuk őket bedobni. Ekkor meg lehetett volna fordítani a meccset,a tapasztalatlanság, rutintalanság egy-két játékosnál kijött, de ez vele jár. Nagyon sok jó megmozdulásuk volt a játékosoknak, de azt még tanulni kell, hogy a mérkőzés 38. percében ilyen fontos helyzetben se remegjen meg a kezük. A Ludovika Arénában játszott meccs már simább volt, sokat kivett belőlünk, hogy megint 10 pontos hátrányba kerültünk, amit még meg is fordítottunk a harmadik negyedben, végre vezettünk, erre kevesebb mint 30 másodperc alatt kaptunk két triplát és már megint náluk volt az előny, +1-ről -5 lett. Akkor időt kértem, de az a két dobás annyira megnyugtatta a  szekszárdiakat, hogy onnantól kezdve tökéletesen lejátszották, lekosárlabdázták a végét. Nagyon stabil volt a KSC, mindenben jobbak voltak, egy jobb csapattól kaptunk ki.
Menni kell tovább, dolgozni kell, most már a jövő évet kell építeni tovább. A fiatalok most szereztek egy év tapasztalatot, melléjük kell megtalálni azokat az embereket, akikkel nagyobb célokért küzdhetünk majd.”

Megkérdezem Krisztiánt, hogy szeretne e valakit kiemelni a csapatból, aki a párharcban kiemelkedett a többiek közül. ” Nem szeretnék, mert ez egy nagyon nagy csapat munka volt. Szinte mindenkinek voltak jó periódusai, van  aki védekezésben volt jó egy ideig, van aki támadásban, van aki kimondottan sok lepattanót szerzett egy időszakban, van aki sokat dobott. Pici hiányzott, ha lett volna egy-két játékos, aki stabilabban tud teljesíteni, akkor lehet meglett volna. Most a PEAC elleni meccset arra használjuk fel, hogy a fiatalok még több szerepet kapjanak, részben már elkezdünk készülni a következő évadra, ez most az elkövetkező 1-2 hét programja”

Ezzel át is térünk a PEAC ellen mérkőzésekre és arra, hogy most mi a célja vezetőedzőnknek. ” Az első számú szempont most nem az eredményesség lesz. Most az a legfontosabb, hogy a fiatal magyar játékosaimtól lássam, kire számíthatok a következő szezonban, látni akarom, hogy tudnak e fejlődést mutatni itt még a szezon végén. Annak fogjuk szentelni a hátralévő 2 vagy 3 mérkőzést, hogy tapasztalatot szerezzenek. Most egyértelműen azok fognak sok lehetőséget fognak kapni, akikre jövőre is számítunk. Most a párharcban 100%-on kell pörögjenek a fiatalok, nagyon nagy önbizalommal és fókuszáltsággal kell játszanak, nekik nem lehet mindegy a meccs és a párharc alakulása.”

Csapatunk a mai napon (2019.04.23.) elkezdi a 7-8. helyért rendezett párharcot a PEAC ellen. A visszavágóra a Ludovika Arénában vasárnap, 19:00-kor kerül sor. Reméljük mindkét mérkőzésre sok szurkolónk ki tud látogatni.

Hajrá NKE-FCSM Csata!