Továbbra is várunk az első Play Off sikerre, vereséget szenvedtünk a PEAC vendégeként

A jó kezdés ellenére nagy arányú vereséget szenvedtünk a PEAC vendégeként. A mérkőzésen a jövő évi csapat építését is elkezdte Tursics Krisztián, a fiatalok sok lehetőséget kaptak.

Az előzetes terveknek megfelelően, az eredményt figyelembe nem véve ezúttal a fiatal, utánpótlás korú játékosaink kaptak nagy szerepet a PEAC elleni mérkőzésen Pécsett. A mérkőzést ennek ellenére rendkívül erősen kezdte a csapat, bár a védekezésüknek nyoma sem volt, a támadásban mutatott felszabadult játéknak köszönhetően az első félidőt megnyerte csapatunk, ráadásul úgy, hogy az első negyedben 31 pontot dobtak a lányok. A folytatásban a dobások is kimaradtak, emellett ellenfelünk támadásaival illetve a lepattanókkal nem tudtunk mit kezdeni, így percről-percre őrölte fel csapatunkat az alapszakasz negyedik pécsi együttes.

Végül Sarah Imovbioh vezetésével – aki 35 pontot és 13 lepattanót szerzett a mérkőzésen – felőrölték csapatunkat és 84-66-ra, 18 ponttal megnyerték a mérkőzést. Nálunk többen is jó teljesítményt nyújtottak, Lelik Réka igazi vezérként küzdött, a kezdőbe kerülő Radócz Fanni 10 pontot szerzett, míg a cserék közül is sokan voltak akik nem illetődtek meg. A mérkőzésen újra kidomborodott, hogy belső poszton nem vagyunk eléggé erősek, így ott hatékonyabb játékra lesz szükségünk vasárnap a Ludovika Arénában.

Tursics Krisztián : Gratulálok a Pécs csapatának a győzelemhez. Kiválóan kezdtük a mérkőzést a támadójátékban, a védelem viszont egész mérkőzésen nem működött. Szerettünk volna minél több játéklehetőséget adni a fiatal magyar játékosoknak, hogy tudjunk kísérletezni, és hogy lássuk hol tartanak. Az ellenfél centerével nem tudtunk mit kezdeni. Nem volt belső játékunk.

Meszlényi Róbert : Örülünk, hogy végre nyertünk meccset a playoffban. De nem erre számítottunk. A győzelemnek tudunk örülni és ennyi. A Csata tudja a fiatalokat játszatni, mi pedig méltósággal be tudjuk fejezni a bajnokságot.

Lelik Réka : Sajnos a védekezésről sok jót nem tudok elmondani. A lepattanó csatát szégyenletesen elveszítettük. Belső poszton erősödnünk kell.

Sarah Imovbioh : Gratulálok az ellenfélnek. Megnehezítették a dolgunkat. Sok jó labdát kaptam. Mi a saját büszkeségünkért és méltóságunkért játszottunk.

PEAC-PÉCS – NKE-FCSM Csata 84-66 (24-31, 21-15, 18-7, 21-13)
PEAC-PÉCS: Vanloo 11, Wentzel 4, Simon 13/3, Tetemondová 6, Imovbioh 35 Csere: Ruják , Brewer 15/3, Tenyér, Varga  Edző: Meszlényi Róbert
NKE FCSM Csata: Horváth B. 6/6, Jovanovic 4, Lelik 20/15, Radócz 10/6, Lang 8 Csere: Mányoky 4, Solymosi 2, Boros 3/3, Horváth F. , Austria 2. Edző: Tursics Krisztián

Fotó: PEAC-PÉCS hivatalos facebook oldal