NKE-CSATA felnőtt női kosárlabda csapat

NKE-Csata felnőtt női kosárlabda csapat

           Stratégiánk újabb állomásaként,  a 2017/2018-as szezonban először, elindultunk a felnőtt NBI/B-s bajnokságban, ahol kizárólag a saját utánpótlás korú játékosainkkal léptünk a pályára. Fiatal játékosaink talán a hazai kosárlabda szezon legnagyobb meglepetését szolgáltatták és I. helyen végeztek a bajnokságban, kiharcolva ezzel a hazai női kosárlabda bajnokság legmagasabb osztályában (NB1/A) való indulást. A bajnokság végére rendkívül sok tapasztalattal és tudással gazdagodott csapatunkkal kiemelt célunk, hogy legyen Budapesten egy olyan fiatalokból álló, szerethető csapat, amelyik képes megtölteni egy csarnokot és az utánpótlás korosztályokban végzett magasszintű munkát egy professzionálisan működő, eredményes klubcsapatban tudjuk tovább működtetni.

A megfogalmazott célokhoz azonban már egy elkülönülten működő profi klubmodell felépítése szükséges a megfelelő infrastrukturális feltételek biztosításával. E célból a Csata Diáksport Egyesület az idei évben egy kölcsönösen előnyös és szakmailag indokolt, hosszú távú együttműködésbe kezdett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. Immáron közös cél a női NB1/A-s bajnokságban való minél sikeresebb szereplés egy jól szervezett, világos és fokozatos célkitűzésekkel felépített stratégia mentén.

Az együttműködésnek köszönhetően hazai mérkőzéseinket az egyetem új Arénájában játszhatjuk, amely egy minden igényt kielégítő, a sportág szerelmesei számára is vonzó, modern létesítmény. Hosszútávú közös célunk az egyetemi kosárlabda bázisának megerősítése, fejlődési lehetőség és az egyetemista játékosoknak a magyar bajnokság legmagasabb szintjére való lépés biztosítása.

 

Munkatársak